de muziek

Er is geen muziek 'veilig' voor FEW: behalve het officiŽle repertoire voor blokfluitensemble, is FEW altijd op zoek naar pakkende muziek die geschikt is voor de speciale klankkleur van een blokfluitensemble. Zo kan een een concertprogramma bijvoorbeeld een meerkorig werk van Gabrieli (16e eeuw) bevatten, naast een bewerking van 'In The Mood'...

Veelal worden werken uit de barok (Bach, Vivaldi, Hšndel etc.) gespeeld, naast moderne werken, specifiek voor blokfluitensemble geschreven, zoals werken van bijvoorbeeld Paul Leenhouts en Werdin.

FEW nodigt vaak gast-solisten uit voor optredens. Harp, luit, zang, banjo passeerden al de revue met bijzondere werken als het concerto voor luit en strijkers van Fasch, het 'Concierto de Aranjuez' van Rodrigo in een schitterende bewerking voor harp, en diverse werken uit de bloeitijd van de banjo met een voltallig banjo-orkest.

Naast volledige concerten verzorgt FEW ook regelmatig de muzikale omlijsting van kerkdiensten, speciale gelegenheden, en bruiloften en partijen.

© Michiel Niessen 2013