over ensemble FEW

Blokfluitensemble†FEW

is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding†FEW.†Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een†40-tal verschillende blokfluiten variŽrend van de sopranino (een piepklein fluitje van maar†17†cm) tot de grootbas in†F†(meer dan twee meter lang), en alles daar tussenin. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effekten.

Op concoursen behaalde Blokfluitensemble†FEW†diverse prijzen. Ook heeft†FEW†regelmatig meegewerkt aan radio- en televisieopnames.

Blokfluitensemble†FEW†ontplooit veel verschillende aktiviteiten: het ensemble treedt op in avondvullende concerten, maar kan evengoed feestelijke gelegenheden opluisteren. Ook levert FEW regelmatig een muzikale bijdrage aan kerkdiensten.

FEW†nam drie karakteristieke CD’s op: Fandango en Passacaille, en†FEW Flying High.

In maart 2018 verscheen de vierde CD van FEW.
Passio, de paas-CD die het hele jaar luistergenot biedt. Lees meer...

In 2006 werd†FEW†als Nederlands jeugdensemble afgevaardigd naar het internationale Blokfluitfestival in Feldkirch, Oostenrijk. Het jaar†2007†zag een workshop/concertreis naar Verona, ItaliŽ, en in de zomer van†2009†en†2010†maakte†FEW†concertreizen naar Frankrijk.

In 2011 won FEW de 1e prijs op het concours van de Lelystadse Telemanndagen, in 2012 werd op de Lelystadse Vivaldidagen dit succes geprolongeerd met weer een 1e prijs.


© Michiel Niessen 2013