Gitaar

Gitaar leren spelen bij FEW ?

Dat kan ook !

Nu kun je bij FEW ook terecht voor gitaar lessen:

hetzelfde adres als de blokfluitlessen aan de Callunastraat 10,

met overzichtelijke tarieven.

Docent: Michiel Niessen.

Zo kan er ook makkelijk gecombineerd worden, want reken maar, dat gitaar en blokfluit prachtig samenklinken!

Het is van belang een goed werkend instrument aan te schaffen van een gespecialiseerde vakhandel: zo voorkom je teleurstellingen, en heb je garantie op je instrument als er wat misgaat, of opnieuw afgeregeld moet worden.

Diverse online aanbieders hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel, een verrassend robuuste en correct spelende 3/4 gitaar (voor de kleinere leerling) is bijvoorbeeld al voor €75.- te vinden bij Thomann, Europa's grootste muziekinstrumenten verzender. Aan te bevelen als begin-instrument, om er na twee ŗ drie jaar uit te groeien. Overigens ook in het zwart verkrijgbaar, voor de stoeren onder ons.

De oversteek maken naar een 'grote' gitaar is ook online goed te doen. Hiervoor kijken we bijvoorbeeld naar Max Guitar, een keten met verstand van zaken. Een aantal merken springt eruit met goed betaalbare en mooi klinkende gitaren. Een paar merken om speciaal naar te kijken: Martinez, met altijd een opvallend stevige klank, Juan Salvador, met een keur aan toegankelijke modellen, en Kremona, een gerenommeerde Bulgaarse werkplaats, die o.a. ook voor Juan Salvador en zelfs voor Max Guitar zelf bouwt, naast eigen modellen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders van muziekinstrumenten, het is een jungle, om over marktplaats en eBay nog maar te zwijgen. Overleg liefst altijd met de docent alvorens tot een aanschaf over te gaan.

Een complete uitrusting hoeft niet verschrikkelijk duur te zijn, combinatie-aanbiedingen (instrument, hoes, standaard, voetenbankje, stemapparaat) zijn vaak al te vinden voor onder €200.-


Opgelet: telefoonnummer: +32 472 11 70 98

(ja, het is een Belgisch telefoonnummer)


Tarievenoverzicht:


Jeugd (tot 18 jaar):

- privťles ŗ 20 minuten, € 300.- per jaar

- privťles ŗ 30 minuten, € 450.- per jaar

- les met z'n tweeŽn ŗ 30 minuten, € 240.- per jaar per leerling

(onder voorbehoud dat er een passend koppel gevormd kan worden)


Volwassenen (vanaf 18 jaar):

Voor volwassenen is er een 'flexikaart' van 10 lessen
ŗ 30 minuten, € 175.-

De flexikaart is er om volwassen leerlingen de kans te geven, de gitaarlessen in een druk leven in te passen: op afspraak, of bijvoorbeeld op een interval van twee weken. Handig.


© Michiel Niessen 2013