Archief

PASSIO, de introductie van de nieuwe CD

Zaterdag 3 maart 2018 16:00u


Pauluskerk
van Limburg Stirumlaan 18
Wezep

toegang vrij (uitgangscollecte)


Blokfluitensemble FEW olv. Annelies Schraa, met Susan Jonkers, sopraan


Bach † | † Barber † | † Vivaldi † | † Dowland † | † Pšrt


Een programma, geÔnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door ontroerende werken van tijdgenoten en moderne componisten.

Een onverwachte mix, die stof†geeft†tot nadenken en meditatie.†

Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld?†

De Passietijd is nog steeds een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen. Kom op zaterdag 3 maart 2018 langs in de Pauluskerk, en laat het gewoon gebeuren.

download de flyer

download het programma


passie gets

PASSIO: 15 april

De Via Crucis door andere ogen.

Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een heel nieuwe klank: sopraan met blokfluitensemble.

Zaterdag 15 april 16:00u

Pauluskerk
van Limburg Stirumlaan 18
Wezep

toegang vrij (uitgangscollecte)


Blokfluitensemble FEW olv. Annelies Schraa, met Susan Jonkers, sopraan


Bach † | † Barber † | † Vivaldi † | † Dowland † | † Pšrt


Een programma, geÔnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door ontroerende werken van tijdgenoten en moderne componisten. Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft.†

Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld?†

De Passietijd is nog steeds een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen. Kom op zaterdag 15 april langs in de Pauluskerk, en laat het gewoon gebeuren.

blokfluit ivoor

21 januari 16:00u, Pauluskerk, Wezep : Concert FEW 40 jaar!


Blokfluitensembles en Opleiding FEW bestond in November 2016 veertig jaar,


en in muziektermen kun je dat een eeuwigheid noemen: eigenlijk zijn alleen het Concertgebouworkest en The Rolling Stones ouder...

Op 21 januari aanstaande, om 16:00u in de Pauluskerk, staat FEW even stil bij deze verjaardag, op de beste manier die FEW kent: een concert.

FEW nodigt u van harte uit dit jubileumconcert bij te wonen en het bereiken van deze mijlpaal te vieren.

In een gevariŽerd en onderhoudend programma komen alle leerlingen van de opleiding en leden van de ensembles voorbij, onder leiding van artistiek leider Annelies Schraa.

U bent van harte uitgenodigd dit gratis concert bij te wonen: zaterdag 21 januari,16:00u, in de Pauluskerk te Wezep, van Limburg Stirumlaan 18. De toegang is gratis, maar uw bijdrage in de uitgangscollecte wordt zeer gewaardeerd.

Voor meer informatie neemt u contact op met Annelies Schraa 0618-334808 of mail naar†few.blokfluit@gmail.com


Tot ziens op 21 januari 16:00u in de Pauluskerk!

vliegtuig1Download hier de FEW 40jaar flyer


----------


E3, het jeugdensemble van Blokfluitopleiding FEW, speelt "Kerst"


FEW E3


12 december barstte Kerstmis los in de Pauluskerk. Tijdens de kerstviering van de Vrouwenvereniging in Wezep speelde FEW E3 (van links naar rechts Emma Boonstra, Ellemijn Bouma, Esther Altelaar) een volledige waaier van kerstliederen in drie-stemmige zetting.

Dat het verstandig is, om als ensemble een repertoire-map te hebben, bleek maar weer, toen de aanvankelijk geboekte pianist door omstandigheden zijn bijdrage aan de kerstviering moest afzeggen. Met slechts een paar dagen te gaan werd FEW E3 gevraagd in te springen, en dat deden de jonge dames, onverschrokken.

De kerstviering was een succes, en het optreden wordt nog eens herhaald tijdens de Kerstwandeling in Hattemerbroek op 19 december vanaf 19:00u.

Mis E3 niet, zelfs als u niet van plan was te gaan wandelen...!


--------


Op 25 juni deden acht leerlingen uit verschillende niveaux hun examens, theorie en praktijk, allen slaagden met hoge cijfers, ťťn deelnemer, Emma Boonstra, zelfs "met lof".

Aansluitend een heus concert door alle deelnemers aan de examens, en de leerlingen van de blokfluitklassen. De overvolle zaal (de stoelen waren niet meer aan te slepen) reageerde zeer enthousiast.

Nog ťťn les en het is zomervakantie.

Een paar impressies:

IMG 6490
IMG 6501
IMG 6523
IMG 6528
IMG 6608
IMG 6610
IMG 6625
IMG 6580r
IMG 6631r
IMG 6654
IMG 6683

flyer FEW 23mei 2016 V3rdx


Blokfluitexamens van de blokfluitopleiding:

Op 20 juni heeft een aantal leerlingen van de blokfluitopleiding met succes het examen afgelegd.

Anna het Lam, Thialda Velthuis, Marijke van der Heide, Marly Koopman, Lieke Wanders en Annelies Wanders legden hun examens AMV blokfluit met succes af.

Het A-examen blokfluit werd met een 'zeer goed' afgesloten door Eliza Meulenberg.

IMG 4737

Het niveau van de leerlingen is hoog, dat bleek zowel uit de behaalde cijfers (gemiddeld een 9 !) als uit de praktijkuitvoering tijdens het examen en de daaraan verbonden voorspeelmiddag. Ten overstaan van meer dan honderd enthousiaste ouders, grootouders en geinteresseerden gaven de examenkandidaten, en de leerlingen die geen examen deden, een staaltje van hun kunnen.

meer foto's


-----------------------------------------------------


FEW in 2015:

De concertagenda voor 2015 is bijgewerkt, er staan weer een paar mooie concerten voor u klaar. Ga naar de concertagenda 2015...-----------------------------------------------------


25 Oktober 2014 | Muzikaal spektakel 'Aqua-Music'

Uniek project

FEW neemt deel aan een unieke samenwerking van de toonaangevemde muziekverenigingen en opleidingen, een inspirerende demonstratie van wat er allemaal kan in muziekland Wezep.

De gezamenlijke muziekverenigingen Blokfluitensemble Wezep (FEW), Majorettevereniging Majofique, Christelijke muziekvereniging De Eendracht Wezep en de van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep geven op 25 oktober 2014, in samenwerking met leerlingen van alle basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek, invulling aan een dag vol van muziekbeleving.

In de Kamphal te Wezep vinden 's middags diverse workshops plaats. In het avondprogramma zullen de kinderen het resultaat van hun noeste arbeid voor het voetlicht brengen. Tevens zullen de deelnemende verenigingen hun kunnen tonen in muziek, ritme en beweging. Toegang is gratis, aanvang 19:30u.

Les-schatkisten
Op 5 september werd, als opmaat naar dit muziek spektakel, het les- en muziekprogramma bij de basisscholen aangeboden in de vorm van een les-schatkist. Het lesprogramma voor de komende weken bevat onderwerpen zoals muzikale kleurplaten, puzzels, een muziekspel, oefeningen met muziekinstrumenten, draaien met een baton, kledij tijdens optredens, het opmaken bij de majorette, etc. Bij het aanbieden van dit lesmateriaal was er erg veel enthousiasme bij de leerkrachten om aan de slag te gaan. Dit unieke samenwerkingsverband werd mede mogelijk gemaakt door support vanuit o.a. de plaatselijke middenstand en de Rabobank.


Bezoek Aqua Music

De Kamphal Wezep

Zaal open 19:00u

Aanvang 19:30u

Toegang gratis†

21 juni 2014

Blokfluit- en gitaaropleiding FEW:

examens en leerlingenconcert met groot succes en uitstekende cijfers afgerond:

examen

Het loopt weer tegen het eind van het schoolseizoen, wanneer leerlingen van allerlei opleidingen en scholen kunnen tonen wat er het afgelopen jaar zoal geleerd en bereikt is.†Zo ook bij FEW, op zaterdag 21 juni j.l.†

In de nieuwe 'glazen' zaal van de Pauluskerk te Wezep deden op zaterdagmiddag eerst enkele kandidaten
van de blokfluitopleiding hun examens. Opvallend is, dat alle kandidaten binnen hun categorie hoge cijfers scoorden: alle kandidaten gingen met een 8 of hoger naar het volgende jaar.†

E3_21juni
diploma

Examenkandidaten waren Anne van Harten (A-examen, 9), Gerlinde Henniphof (A-examen, 9), Noa van Blankers, Esmee Beekhof, Esther Altelaar, Emma Boonstra, Ellemijn Bouma (AMV-examen, allen eveneens een 9).

Op de examens volgde het leerlingenconcert, waarin leerlingen van FEW knap en muzikaal een gesmeerde voorstelling gaven, in alle categorieŽn: van de jongste deelnemer (categorie 'fluiten met visjes') tot aan een volledig Kwartet van Georg Philipp Telemann door het volwassenen-ensemble.Dat bij FEW het samenspel belangrijk is, blijkt wel uit het feit dat vrijwel alle leerlingen in ensembleverband optraden.

Vorig jaar begon bij FEW een nieuw initiatief: gitaarles, met docent Michiel Niessen. Na nog maar ťťn jaar les waagde een aantal leerlingen zich al aan een optreden, zij speelden koelbloedig een aantal werkjes uit de gebruikte gitaarmethode. De gitaarlessen zijn populair en het aantal leerlingen groeide gedurende het jaar gestaag.

Met de 'Glazen Zaal' van de Pauluskerk heeft Wezep er een prachtige muzieklocatie bij`: een moderne en tegelijk sfeervolle, vriendelijke ruimte, die aan kamermuziek ook nog een prachtige akoestiek biedt, ook als de zaal volzit met 85 ŗ 100 bezoekers, wat ook tijdens het leerlingenconcert van FEW het geval was.

Bent u geÔnteresseerd in blokfluit- of gitaarles? De website van FEW biedt uitkomst:†www.fewblokfluit.com, of bel Annelies Schraa, 0618 334808 of mail:†few.blokfluit@gmail.com

E3_diploma


zaterdag 21 juni Blokfluitexamens en leerlingenconcert in de Pauluskerk te Wezep

De zomer komt eraan, maar vůůr die tijd nog even examen doen en laten zien en horen wat er allemaal geleerd is gedurende het jaar:

Op 21 juni aanstaande doen zeven kandidaten hun examen in de Pauluskerk te Wezep. Veel succes!

13:30u: Gerlinde Henniphof en Anne van Harten
A-examen blokfluit

14:30u: Esther Altelaar, Ellemijn Bouma en Emma Boonstra
Blokfluitbasis-examen

15:30u: Noa van Blankers en Esmťe Beekhof
Blokfluitbasis-examen


Later in de middag, na deze examens vindt het leerlingenconcert plaats door bijna alle leerlingen van de blokfluitopleiding en ook al een aantal leerlingen van de gitaaropleiding.

om 16:30u: leerlingenconcert door de leerlingen blokfluit en gitaar.

Locatie: Pauluskerk, Van Limburg Stirumlaan 18, Wezep
Tijd: 16:30uDe nieuwe, derde, CD van FEW, getiteld 'FEW Flying High, hoogtepunten uit 35 jaar FEW' heeft al een prachtige recensie binnen.

Peter Sneep schreef in het Nederlands Dagblad van 29 november 2013 lovende woorden. "De FEW'ers spelen aanstekelijk en op hoog niveau. Ze zijn virtuoos, fijnzinnig en hebben hoorbaar plezier in het muziek maken. Voor een tientje haal je dit geluk in huis."
Lees de gehele recensie hier (PDF).


De nieuwe, derde, CD van FEW, getiteld 'FEW Flying High, hoogtepunten uit 35 jaar FEW' is verschenen.

Op 16 november 2013 introduceerde FEW zijn nieuwste CD in de vertrouwde en warme ambiance van de Pauluskerk in Wezep.

Voor een enthousiast publiek werd de nieuwe CD integraal gespeeld, en na afloop kwam de CD verkoop flink op gang. Vele bezoekers gingen met een stapeltje CD's weg, een goed idee, want de feestdagen staan alweer voor de deur, en deze CD is beslist een verrassend geschenk.

Jan Venema, muziekkenner bij uitstek bracht het zů onder woorden:

"Wat een feest. Even kort zeggen wat je mooi vond is onmogelijk. Een quartet van Telemann, een luitconcert van Fasch, Niels Schipper op sopraninoblokfluit in een concertino van Werdin enz enz. Wat een heerlijk stel muzikanten. Verbluffend goed en muzikaal gespeeld. De grootste verrassing is nog dat, op docente†Annelies Schraa†en luitsolist†Michiel Niessen†na, alle musici amateur zijn. Dat houd je niet voor mogelijk bij dit niveau. Annelies moet wel een geweldige docente zijn, en dan haar aanstekelijke plezier in het musiceren.....dat slaat meteen over op de anderen, geweldig. Als een fluitist een paar maten niets te doen heeft, staat hij/zij met een grote glimlach naar de collega's te luisteren. Heerlijk gezicht. De cd heet "FEW FLYING HIGH". Kopen dat schijfje!!!"

"FEW Flying High" is te verkrijgen voor €10.- (ja, Ťcht) bij de u bekende leden van FEW, of is te bestellen per email bij Annelies Schraa: few.blokfluit@gmail.com. Of gebruik ons bestelformulier.

Hoog tijd om al te gaan nadenken over de vierde CD...


IMG 0911


Voormalig voorzitter van FEW, Harry van Biessum erelid van FEW

Harry van Biessum, voormalig voorzitter van FEW, ontving tijdens de presentatie van de derde CD van FEW, "FEW Flying High", het erelidmaatschap, en een prachtige FEW-speld uit handen van huidig voorzitter, Henk van der Zande. Herman Kaldeway, oprichter van FEW, had in 2011 het erelidmaatschap en bijbehorende speld al ontvangen.

IMG 1045
De nieuwe CD van FEW gaat verschijnen. Noteer 16 november alvast in je agenda!

FEW FLYING HIGH - 35 jaar FEW

Blokfluitensemble FEW bestond in 2011 vijfendertig jaar. Er is in die jaren veel gebeurd en ongelooflijk veel muziek gemaakt.

Opgericht in 1986 door Herman Kaldeway wordt de artistieke koers nu uitgezet door Annelies Schraa, zelf afkomstig uit de gelederen van FEW.

Het ensemble heeft altijd afwisselend en verrassend repertoire gespeeld, en deze CD is daar een perfecte doorsnee van: democratisch gekozen favoriete stukken van de leden, zoals de Canzon ŗ 6 van J.H. Schein; concourswinnende werken, zoals het kwartet uit Tafelmusik van Telemann (winnaar Lelystadse Telemann-dagen 2011) en Vivaldi’s Concerto uit l’Estro Armonico (winnaar Lelystadse Vivaldi-dagen 2012).

Het is niet alleen Barok: vernieuwend zijn de componisten Matthias Maute, Eberhard Werdin en de esoterische Arvo Pšrt, met sterk verschillende werken, die allemaal een blokfluitensemble op het lijf zijn geschreven.

Het luit-concerto van Fasch staat model voor de vele gastspelers en vrienden van het ensemble die altijd met veel genoegen meegewerkt hebben aan uitvoeringen door FEW.

Hoogvliegers, allemaal!

zaterdag 16 november 2013 †| †20:00 uur
Pauluskerk Wezep †| †van Limburg Stirumlaan 18
toegang gratis †| †deurcollecte

download de flyer


Het presentatieconcert van 15 juni door alle leerlingen en ensembles van FEW een groot succes (foto's)

Het was weer die tijd van het jaar: alle leerlingen van FEW kwamen bijeen op het leerlingenconcert om te laten horen hoe hard ze hebben gewerkt...

Van absolute beginner tot gevorderde concertspeler, iedereen had zijn moment op het toneel: Blokfluitensemble FEW startte met een intens en virtuoos werk van Antonio Vivaldi, en de toon was gezet. In een afwisselende programmering kwamen alle spelers aan bod, ook spelertjes die nog geen jaar les hebben, deden bijvoorbeeld al een driestemmig werkje, geen geringe prestatie. De nadruk ligt bij FEW bij het samenspel en het plezier in muziek, en ongetwijfeld werd dit door iedereen overgedragen op het publiek, gezien de talrijke enthousiaste reacties.

De diplomauitreiking na het concert besloot de middag.


15 juni: vier jonge leerlingen van opleiding FEW geslaagd voor het tweede jaar (foto's)

Voorafgaand aan het presentatieconcert van alle leerlingen van FEW deed een viertal jonge leerlingen examen blokfluit basis. Zij hebben laten horen wat zij in twee jaar blokfluitles hebben geleerd: mollen, kruisen, hoge tonen, moderne technieken, samenspel, en 'liedje uit het hoofd', alles passeert de revue, en dan heb je je blokfluit basis binnen! Ook de theoretische kennis wordt getoetst. De juryleden, Annemarie Mansvelder en Marlies Geleijnse beoordeelden dit jaar de examens, en zij waren zeer onder de indruk van het niveau dat in twee jaar bereikt kan worden. De resultaten variŽerden dan ook van voldoende tot zeer goed.

De jonge kandidaten waren: Gerda de Graaf, Maybritt ten Hove, Cynthia Chen en Esra van 't Hul. Gefeliciteerd!


15 juni†concert door alle leerlingen en ensembles van FEW, Pauluskerk 16:30 uur.

Het is weer die tijd van het jaar: alle leerlingen van FEW komen bijeen op het leerlingenconcert om te laten horen hoe hard ze hebben gewerkt...

Ook Blokfluitensemble FEW, dat een drukke concertagenda en een nieuwe CD-opname heeft afgerond, maakt zijn opwachting met highlights uit de geschiedenis van het ensemble.


FEW repetite- en repertoire weekend:

Ter voorbereiding van de opname van de derde FEW CD, gaat FEW een weekend intensief studeren in het buitenland...
In Lommel, BelgiŽ, 2 en 3 februari, wordt het definitieve programma van de CD bekend, en gaat FEW onder leiding van Annelies Schraa hard studeren op de materie.

Desondanks blijft er tijd over voor een Benefietconcert in het plaatselijke zorg- en dienstencentrum 'de Kapittelhof' (zaterdag 02 februari, 14:30u), en uiteraard een gezellig tutti-bezoekje aan het zeer gastvrije Tuincafť in hartje Lommel.


FEW wint eerste prijs op het concours van de Lelystadse Vivaldidagen!

Het succes van vorig jaar (eerste prijs op de Lelystadse Telemanndagen) werd op 7 october geprolongeerd door een negen-koppig FEW: met het Concerto in d-klein, RV 580, scoorde het ensemble hoge ogen, en het jury rapport was enthousiast:

Ensemble- en solospel op hoog niveau. Er wordt goed naar elkaar geluisterd. Jullie schuwen de uitdaging niet, nemen risico's, waardoor het resultaat uiterst boeiend wordt en blijft. Over de presentatie is goed nagedacht.

Deelnemers waren:

Lieke van der Helm
Niels Schipper
Judith van Emous-van Zaane
Marlies Geleijnse
Diewerke van Biessum
Mirthe Fernandes
Elsbeth Dokter
Marloes Dokter
JeriŽl Biersteker

lees hier het volledige verslag van het festival en concours

----------------------

FEW gaat derde CD opnemen

Het concert-ensemble FEW gaat op 2 en 9 maart 2013 een derde CD opnemen. Na de succesvolle eerste twee, Fandango en Passacaille, die beide bijna uitverkocht zijn, volgt deze derde CD-opname, waarop ook een aantal gastspelers te horen zal zijn.

----------------------

30 Juni stond de Pauluskerk in het teken van FEW: basis-examens, A, B, en C- examens, Open Dag met informatie, bladmuziek, instrumenten, en tenslotte als afsluiting het grote concert, met diploma-uitreiking. Alle kandidaten zijn met hoge cijfers geslaagd!

En FEW heeft er een nieuw instrument bij, in de opleiding: gitaar, met als docent Michiel Niessen.


© Michiel Niessen 2013