laatste nieuws


PASSIO: de CD gaat er komen


CD screen


Na het geslaagde Passieconcert op 15 april van dit jaar is een fondsenactie gestart om het programma ook in CD formaat uit te brengen, op tijd voor de Paasdagen 2018.

Een CD, geÔnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door ontroerende werken van tijdgenoten en moderne componisten: Barber, Vivaldi, Dowland en Pšrt.
Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft.†

Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld?

Heel FEW leeft al naar de opname toe. De algehele leiding ligt uiteraard bij Annelies Schraa, de sopraan Susan Jonkers vermengt haar prachtige geluid met FEW, en de opname zal lokaal plaatsvinden bij Johan van Loo van Euroconcerts in Oldebroek.

U kunt nog intekenen in de voorverkoop, ťťn CD, twee CD's of meer, tegen speciaal vroege vogels tarief.

Ga naar de inteken pagina...passie gets

PASSIO: 15 april

De Via Crucis door andere ogen.

Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een heel nieuwe klank: sopraan met blokfluitensemble.

Zaterdag 15 april 16:00u

Pauluskerk
van Limburg Stirumlaan 18
Wezep

toegang vrij (uitgangscollecte)


Blokfluitensemble FEW olv. Annelies Schraa, met Susan Jonkers, sopraan


Bach † | † Barber † | † Vivaldi † | † Dowland † | † Pšrt


Een programma, geÔnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door ontroerende werken van tijdgenoten en moderne componisten. Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft.†

Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld?†

De Passietijd is nog steeds een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen. Kom op zaterdag 15 april langs in de Pauluskerk, en laat het gewoon gebeuren.

blokfluit ivoor

21 januari 16:00u, Pauluskerk, Wezep : Concert FEW 40 jaar!


Blokfluitensembles en Opleiding FEW bestond in November 2016 veertig jaar,


en in muziektermen kun je dat een eeuwigheid noemen: eigenlijk zijn alleen het Concertgebouworkest en The Rolling Stones ouder...

Op 21 januari aanstaande, om 16:00u in de Pauluskerk, staat FEW even stil bij deze verjaardag, op de beste manier die FEW kent: een concert.

FEW nodigt u van harte uit dit jubileumconcert bij te wonen en het bereiken van deze mijlpaal te vieren.

In een gevariŽerd en onderhoudend programma komen alle leerlingen van de opleiding en leden van de ensembles voorbij, onder leiding van artistiek leider Annelies Schraa.

U bent van harte uitgenodigd dit gratis concert bij te wonen: zaterdag 21 januari,16:00u, in de Pauluskerk te Wezep, van Limburg Stirumlaan 18. De toegang is gratis, maar uw bijdrage in de uitgangscollecte wordt zeer gewaardeerd.

Voor meer informatie neemt u contact op met Annelies Schraa 0618-334808 of mail naar†few.blokfluit@gmail.com


Tot ziens op 21 januari 16:00u in de Pauluskerk!

vliegtuig1Download hier de FEW 40jaar flyer


----------


E3, het jeugdensemble van Blokfluitopleiding FEW, speelt "Kerst"


FEW E3


12 december barstte Kerstmis los in de Pauluskerk. Tijdens de kerstviering van de Vrouwenvereniging in Wezep speelde FEW E3 (van links naar rechts Emma Boonstra, Ellemijn Bouma, Esther Altelaar) een volledige waaier van kerstliederen in drie-stemmige zetting.

Dat het verstandig is, om als ensemble een repertoire-map te hebben, bleek maar weer, toen de aanvankelijk geboekte pianist door omstandigheden zijn bijdrage aan de kerstviering moest afzeggen. Met slechts een paar dagen te gaan werd FEW E3 gevraagd in te springen, en dat deden de jonge dames, onverschrokken.

De kerstviering was een succes, en het optreden wordt nog eens herhaald tijdens de Kerstwandeling in Hattemerbroek op 19 december vanaf 19:00u.

Mis E3 niet, zelfs als u niet van plan was te gaan wandelen...!


--------


Op 25 juni deden acht leerlingen uit verschillende niveaux hun examens, theorie en praktijk, allen slaagden met hoge cijfers, ťťn deelnemer, Emma Boonstra, zelfs "met lof".

Aansluitend een heus concert door alle deelnemers aan de examens, en de leerlingen van de blokfluitklassen. De overvolle zaal (de stoelen waren niet meer aan te slepen) reageerde zeer enthousiast.

Nog ťťn les en het is zomervakantie.

Een paar impressies:

IMG 6490
IMG 6501
IMG 6523
IMG 6528
IMG 6608
IMG 6610
IMG 6625
IMG 6580r
IMG 6631r
IMG 6654
IMG 6683

flyer FEW 23mei 2016 V3rdx

© Michiel Niessen 2013