docent

Annelies Schraa, docent blokfluit van de blokfluitopleiding FEW, aanvoerder en artistiek leider van blokfluitensembles FEW

De oorsprong van het blokfluitspel van Annelies ligt ook in Wezep. De lessen van Herman Kaldeway, toen al bij FEW, maakten haar enthousiast voor het instrument.†

Annelies studeerde blokfluit bij Adrienne du Clou aan het conservatorium te Zwolle waar ze haar diploma Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde.

Zij maakt deel uit van het internationaal vermaarde Apollo Ensemble. Ze is regelmatig te horen als solist en ensemblespeler op Nederlandse kamermuziekpodia, alsook op buitenlandse festivalpodia.

Een nieuwe ontwikkeling op blokfluitgebied is de herontdekking van de CsakŠn, de romantische blokfluit uit 1830, Annelies vervult een pioniersrol voor dit instrument. De CsakŠn beleefde de hedendaagse nederlandse premiere tijdens het festival Travelling in Baroque 2010.

Annelies Schraa†leidt de blokfluitopleiding en de blokfluitensembles van FEW in Wezep.Tevens is zij als docente blokfluit en ensemblespel verbonden aan het Muzisch Centrum te Emmeloord, en als docente van de jaarlijkse Apollo Zomeracademie. Zij is een veelvuldig gevraagde coach voor kamermuziekensembles.

Met de ensembles van FEW neemt zij ook regelmatig deel aan Nederlandse en buitenlandse festivals en concoursen.†In 2011 won FEW de 1e prijs tijdens de Lelystadse Telemanndagen.

few banner 8© Michiel Niessen 2013